KüLTüR MANTARı TOHUMU NO FURTHER A MYSTERY

kültür mantarı tohumu No Further a Mystery

kültür mantarı tohumu No Further a Mystery

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % five’i kadar olmalıdır.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık 2 saat boyunca sterilize edin.

■ Evde yetiştirmek istediğiniz kültür mantarının kompostunu hazırlamalı ya da güvenilir kuruluşlardan satın almalısınız.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

You are able to electronic mail the location operator to allow them to know you had been blocked. Be sure to include things like That which you were accomplishing when this website page arrived up along with the Cloudflare Ray ID found at The underside of the webpage.

Kültür mantarı nedir? sorusunu cevaplamaya gerek duymayacağım; bunun yerine kültür mantarını evde nasıl yetiştiririz konusunda bir yazı kaleme aldım. Herkesin merakla aradığı soru bu: Evde mantar nasıl yetiştirilir? Hadi baştan sona mantar yetiştiriciliği nasıl yapılırmış okuyalım.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme here kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

Bunun için yığın açılarak yayılır ve kompostun kuruyan kısımları ıslatılır: Üzerine 141 kg kepek ve forty kg melas (şeker fabrikası artworkığı) eşit bir şekilde serpilir ve sıkıştırılarak tekrar yığın yapılır.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

five milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olaraksize sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendimantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz.

Ana katı maddelere ek olarak ilave protein ve azot içeren maddeler istiridye mantarı verimini arttırır. İlave olarak düşük oranlarda aşağıdaki maddeler kullanılabilir.

Bu ıslatma sırasında saman belli aralıklarla alt üst edilerek karıştırılır. Böylece samanın her tarafının aynı oranda ıslanması sağlanır. bu esnada gübre ve 100 kg saman için 1 kg kireç konulması gerekmektedir

Report this page